Cum mai este viata in cuplu ?

 

Discutând aseară cu un prieten bun, am realizat că recent foarte multe cupluri sau chiar familii, s-au despărțit și fiecare a mers pe un drum separat fără a privi în urmă, fără pic de regret.

De ce sunt atât de complicate relațiile în ziua de azi? De ce oamenii eșuează în dragoste, deși se străduiesc atât de mult? De ce au devenit oamenii brusc atât de nepricepuți în a face relațiile să dureze? Au uitat sa iubească? Sau mai rău, au uitat ce este iubirea?

Nu toți, doar unii dintre ei, o mare majoritate din păcate. O mare majoritate, nu sunt pregătiți pentru sacrificii, pentru compromisuri și pentru iubire necondiționată. Nu sunt pregătiți să investească tot ce este necesar pentru a face relațiile să funcționeze. Vor ca totul să fie usor, renunță foarte repede. Tot ce au nevoie este un singur obstacol ca să ii facă să se prăbușească. Nu lasă iubirea să crească, o lăsă să se spulbere prea repede.

De fapt nu este iubire ceea ce ei căută, sunt doar senzații și fiori. Își doresc pe cineva cu care să vizioneze filme și cu care să meargă la petreceri, nu pe cineva care să le înțeleagă cele mai profunde stări de tăcere. Petrec timp împreună, dar nu își creează amintiri, poate doar prea puține. Nu vor ca viața să fie plictisitoare.

Nu își doresc un partener pentru viață, doar pe cineva care să îi facă să simta că sunt vii exact acum, în acest moment. Când emoția dispare, descoperă că nimeni nu i-a pregătit pentru ceea ce este lumesc. Nu cred în frumusețea a ceea ce urmează, pentru că sunt prea orbiți de emoția aventurii. Se afundă în instabilitatea vieții cotidiene, nelăsând loc pentru iubire. Nu au timp să iubească, nu au răbdare să se implice în relații.

Sunt oameni prea ocupați să vâneze idealuri materialiste și nu mai au niciun interes să iubească. Relațiile nu sunt nimic mai mult decât oportunități. Căută satisfacțiile de moment în tot ceea ce fac, începând cu ceea ce postează în mediul online, carierele pe care și le aleg, până la oamenii de care se îndrăgostesc.

Vor maturitatea unei relații care vine cu timpul, conexiunea emoțională care se dezvoltă după mulți ani, acel sentiment al apartenenței, când ei abia cunosc acea persoană. Aparent, nimic nu merită timpul și răbdarea lor – nici măcar iubirea. Mai degrabă petrec câte o oră cu 100 de persoane, decât o zi cu o singură persoană.

Cred că au multe “opțiuni”, că sunt persoane “sociale”. Cred mai mult în a întâlni cât mai multe persoane decât în a ajunge să le cunoască. Sunt lacomi, vor să aibă totul. Intră în relații la cel mai mic semn de atracție și plecă în momentul în care găsesc pe cineva mai bun sau măcar au impresia asta. Nu vor să scoată la suprafață ceea ce este mai bun în acea persoană. Vor să fie toți perfecți. Își dau întâlniri cu multe persoane, dar foarte rar le dau unora o șansă reală. Sunt dezamăgiți de toată lumea.

Tehnologia i-a apropiat mai mult, atât de mult încât le este imposibil să respire. Prezența fizică a fost înlocuită de mesaje scrise, vocale, snapchat și video call-uri. Nu mai simt nevoia să mai petreacă timp împreună. Deja știu prea multe unii despre ceilalți, nu mai au ce să povestească. Sunt o generație de “călători”, care nu ar sta într-un loc pentru prea mult timp. Sunt oameni speriați de angajamente. Cred că nu sunt făcuți pentru relații. Nu vor să se stabilească într-un loc, chiar și acest gând îi înspăimântă.

Nu pot să se imagineze fiind cu o singură persoană pentru tot restul vieții. Plecă. Disprețuiesc permanența ca și cum ar fi un rău social. Le place să creadă că sunt “diferiți” de restul lumii. Le place să creadă că nu se conformează normelor sociale.

A apărut și o generație autointitulată „liberă din punct de vedere sexual”. Aceștia nu văd că există diferență între sex și dragoste sau cel puțin așa cred ei. Sunt generația celor care se cuplează și se despart rapid.

Mai întâi fac sex iar apoi decid dacă vor să iubească pe cineva. Sexul vine ușor, dar nu și loialitatea. A face sex a devenit noua mahmureală. O fac pentru că vor să se simtă ei bine și nu pentru că iubesc cealaltă persoană. E vorba de împlinirea temporară de care au nevoie pe moment. Sexul în afara relațiilor nu mai este tabu.

Relațiile nu mai sunt simple. Acum au diverse opțiuni: relații deschise, prietenii cu beneficii, relații ocazionale, aventuri de o noapte, fără obligații, etc. Au lăsat foarte puțin loc pentru iubire în viețile lor.

Sunt generația practică care se bazează pe logică. Nu mai știu cum să iubească nebunește. Nu ar lua avionul până într-o țară îndepărtată doar ca să vadă persoana pe care o iubesc. S-ar despărți din cauza distanței prea mari. Sunt prea raționali pentru iubire. Prea sensibili pentru binele lor.

Sunt generații întregi speriate, speriate să se îndrăgostească, să își ia angajamente, speriate să cadă, speriate să nu se rănească, speriate să nu își frângă inima. Nu permit nimănui să intre, nici nu își dau voie să iubească pe cineva necondiționat. Stau ascunși după zidurile pe care și le-au creat, căutând dragostea și fugind în momentul în care chiar au găsit-o. Brusc “nu-i mai fac față.” Nu vor să fie vulnerabili. Nu vor să își dezgolească sufletul către oricine. Se protejează prea mult, excesiv chiar.

Nu mai pun preț pe relații. Dau drumul celor mai minunate persoane pentru „ceilalți pești din mare”. Nu mai consideră relațiile sacre. Nu este nimic ce nu ar putea cuceri în această lume, dar totuși, sunt nepricepuți în jocul iubirii – cel mai de bază instinct uman. Aici să îi fi dus evoluția?! Să fi uitat oamenii ce înseamnă “familia”?!

Să fi uitat marea majoritate a ultimelor generații că familia este mediul în care vin pe lume, se dezvoltă şi la rândul lor își formează o altă familie?! Că familia este locul unde găsesc înţelegere, linişte şi soluţii la problemele care îi frământă?! Cu o singură condiţie: ca în familie să existe comunicare, respect şi iubire.

 

Să fi uitat oamenii ce îi definește ca…oameni?!

 

Autor : Un Blogger Anonim

 

#Share #Like #Comment

Daca iti place articolul te rugam sa ii dai like , share dar si sa iti spui opinia printr-un coment

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close