Cea mai mare plăcere în viaţă este să faci lucruri pe care oamenii spun că nu le poţi face…

Walter Bagehot a spus că „Cea mai mare plăcere în viaţă este să faci lucruri pe care oamenii spun că nu le poţi face” şi citatul ăsta a devenit motto-ul meu preferat. Motto-ul de care mă agăţ atunci când îmi propun ceva şi lumea mă descurajează.

Am să fiu scurtă şi la obiect doar printr-un exemplu. 🙂

Am avut presiuni să aleg între facultate şi servici. Am ales să dau la facultate gândindu-mă că diplomela mă va ajuta în viitor. Nu asta doresc să scot în evidență, ci drumul până la intrarea într-un an universitar.
Tata visa la o afaceristă de proporții sau o contabilă… poate ceva din domeniul drept. Nu i-a plăcut când i-am trântit opțiunea de a studia psihologia. A strâmbat din nas şi mi-a cerut cât mai repede posibil o decizie concretă.
În cele din urmă am ales medicina. Toți au rămas muți şi au început să mă subestimeze că nu voi fi capabilă de stres şi să învăț materia. Cel mai tare mă durea că eram subestimată de cei care mă cunoşteau… cel puțin aşa credeau. Era dureros să vezi că cel de lângă tine îți izbea replica “e prea greu pentru tine…”
M-am apucat frumos de învățat într-o lună cărți întregi pentru admitere. Devenisem un zombi, mă îndepărtasem de prieteni, familie şi nopțile dormite. Voiam să admit indiferent dacă intram la buget sau la taxă.
Rezultatele îți erau date fix în aceaşi zi. Se corectau electronic pentru că… buline perfecte în pătrățele combinate cu răspunsuri corecte. Ce? Îmi venea să ucid fiecare bulină pusă în pătratul corect dar deformată… ca mine… Asta îmi taia din puncte.
Într-un final am admis ceea ce mi-a asigurat un loc pe lista de ADMIŞI, dar aveam un gram de nelinişte pentru că bătaia era mare pe un număr limitat. Am renunțat la ceea ce-mi plăcea ca să-mi asigur locul şi am împrumutat bani să-mi asigur locul… Oricum, intrasem la taxă. Însă… sistemul e pe primul venit … primul servit.
Când le-am spus că am facultatea de medicină… au rămas toți cu gura căscată. Simțeam în vocea lor invidia şi priviri stranii.
Pe bune?
Da… pe bune.. pentru că atunci când îți doreşti ceva universul conspiră asupra ta.

 

Deci… TU eşti singurul care ştie ce poate cu adevărat. 🙂

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close