Lupta cu morile de vânt SĂNĂTOASE şi de SUS

Nu, nu am o problemă de marginalizare. Am o problemă cu ipocrizia de care dă dovadă omul în faţa mea. De mila aia prostească pentru a-şi urmări scopul. Am o problemă cu discriminările.
 
De parcă noi “handicapaţii ăia” (cum suntem numiţi cei cu handicap) nu suntem şi noi oameni. De la Adam şi Eva suntem toţi oameni (vorbesc despre specia umană). Despre Adam şi Eva din coastele lui. Vezi, poate Adam a avut o coastă defectă şi s-a nimerit la crearea femeii. Da mă, a lui… ce? Tot o Eva e şi ea.
 
Să nu discutăm despre spiritualitate. Să ne întoarcem la cei… da, “handicapaţi”. Sunt o persoană cu handicap, dar asta nu mă impedică să vă  tratezez pe unii ca pe nişte gunoaie doar pentru că meritați”. Vezi, nu vă convine să fiți loviți cu aceaşi maneră cu care o faceţi şi meritați. Dar cei ca mine nu o facem, ştii de ce? Pentru că noi căutăm lucrurile mici care ne fac inima fericită şi nu facem diferenţe. Pentru că noi suntem deja loviți de soarta de a ne căra crucea. TU de ce ne-o îngreunezi? Tu vrei să cari o zi din viața mea sau a altora ca mine, crucea? Iisus a reuşit… biciuit, înjurat şi pedepsit pentru faptele BUNE!!
 
Suntem la fel ca voi, oameni sănătoşi, oameni cu bani, oameni cu grade înalte şi oameni proşti şi.. SĂNĂTOŞI. Aveam acelaşi creier şi nu este problema nimănui că unii au lacune de inteligenţă sau un IQ sub nivelul zero. Însă, asta nu ține de mine… ci de educația pe care ți-o oferă mă-ta şi tactu. Asta dacă au şi ei.
 
Ies pe stradă şi sunt înconjurată de privi mirate şi voci “săracă”. Săracă cu ce? Viață am, mamă am şi suport greutățile mai bine decât tine decât atunci când nu eşti la modă sau te doare capul sau ceafa de porc din farfruie nu are crustă neagră. Băăh… ca nutriționist îți spun că acea crustă neagră e toxică!
 
Vii şi îmi spui că nu am ce căuta pe lumea asta? Dar te întreb pe tine…. copil a lui Dumnezeu… tu ce cauți? Ne diferențiază cu ceva răspunsul? Nu… nu cred.
 
M-a bulversat enorm un caz la TV pentru că respectiva a încercat să aibă un câştig dincolo de scleroza multiplă. Tu cel de sus care îi furi dreptul de poetă şi dormi pe scaunul ăla apăsând VOTAT… ştii ce aia sceleroză? Dacă nevasta ta sau copilul tău ar fi în locul acelei persoane, ce faci? Aaa, stai… corupție şi mită. Aşa zisa numită PILĂ sau… €….
 
Cică.. fii schimbarea ce vrei să o vezi în lume. Cu cine? Faci bine.. poezii, proză, facultate … şi ce?
 
“Nu eşti handicapat … eşti apt… nu meriți banii noştrii. ÎNAPOIAZĂ-I” şi tu zaci ca o legumă uscată sperând ca mâine să apuci răsăritul.
 
Ştii ce uitați? Legumele sunt bogate în vitamine e şi voi le eliminați pentru că aveți DIABET de atâtea averi de pe coloana altora. Uitați că te poți prăbuşi brusc fără nicio explicație.
 
Tu poți dormi noaptea? Clar că poți… că bagi banul şi AUSTRIA te aşteaptă. Dar eu şi alții ca mine? Cine mă aşteaptă? O moară de vânt care îmi rupe carnea de pe mine, îmi stinge lumânările şi mă izbeşte la pământ… Îmi taie din speranțe că alții joacă “teatru” cu tot cu dovezi clare. Te țin în umbră pentru că le e frică să se bage…
 
Că ce?
 
Că aveți legi ce trebuiesc încălcate şi vezi tu…. Dai banul .. stai în față. Nu… Stai în spate.
 
Cel mai tare m-a enervat când m-am certat pentru un bilet la cinema şi unul de tren pentru că îmi susțineam dreptul. Însă, se pare că… “sunt verificată…” Bravo! Să fii.. că certificatul de handicapați nu-l primeşti de ochi frumoşi. Stai pentru el la rând de la 4 dimineața, treci prin zeci de comisii şi doar dacă te trăsneşte norocul… îl obții permanent. De nu… la anul repeți. Ora 4, acte, bani, examene psihologice… ŞI TU ăla cel de sus suni să-ți plăteşti asigurarea.
 
Aşa că… nu trebuie să judecăm pe nimeni şi să încercăm să fim mai buni… pentru că TOȚI SUNTEM OAMENI!!
 
Şi aş vrea să te gândeşti TU sănătosule… dacă mâine cel la care ții… are un accident neprevăzut… ce faci? Fugi sau lupți?Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close