Traieste momentul !

Cand a fost ultima data cand ai iesit cu prietenii fara sa notezi in calendar cu cel putin o saptamana inainte ?  Iti amintesti cand a fost ultima zi cand ai lasat la o parte tot ce aveai de facut doar pentru ca era o zi frumoasa numai buna de o plimbare prin parc ?

Cei mai multi dintre noi traim astazi viata pe mod ” Pilot Automat ” , avem bine planificata fiecare zi din fiecare saptamana si tot asa. Chiar daca cumparaturile trebuie facute , casa trebuie curatata  sau copiii trebuie luati de la scoala, schimbarea rutinei din cand in cand te poate face sa te simti mai bine , mai uman. Fa ceva spontan fara sa planifici din timp si fa loc originalitatii si curiozitatii sa preia comanda.

In loc sa mergi mereu spre casa pe acelasi drum , alege o varianta noua , descopera locuri noi , admira privelistea si bucura-te .

Avem o viata cu un singur motiv si acela este sa o traim, important este sa o savuram cu fiecare moment.

Nu iti face griji , lumea nu se va sfarsi daca  nu vei mai intra cateva ore pe reteaua ta preferata de socializare sau daca nu ai raspuns la cateva email-uri.Daca esti tipul de persoana care are mereu un plan , care trebuie sa stie dinainte urmatorul pas atunci probabil asta te va scoate din zona ta de comfort si totusi toti avem nevoie de o schimbare din cand in cand.

In viata pot aparea momente sau intamplari care ne depasesc , pe care nu le putem schimba asa ca cu cat te vei obisnui mai mult cu ceva nou, probabil vei suparta mai usor schimbarile si intamplarile mai putin predictibile.

De cele mai multe ori frica ne sta in cale si ne impiedica sa descoperim experiente , senzatii si chiar pasiuni noi care ne-ar putea imbunatati stilul de viata si starea de bine, asa ca daca ti se iveste ocazia sa faci ceva nou spune “DA” , imbratiseaza noul , incearca ceva ce in mod normal ai spune ca e nebunie curata , lasa-te purtat/a de val si vezi unde te duce in fiecare zi si poate ca asa vei afla ca iti place arta sau iubesti teatrul si cine stie poate doar o plimbare pe malul marii sau in parc este tot ce ai nevoie si daca asta te face fericit /a atunci asta e tot ce conteaza.

Incearca sa nu te gandesti prea mult la ce va urma sa faci , imediat ce vei incepe sa pui la indoiala urmatorul pas si sa te intrebi daca e chiar intelept sa faci asta gandurile negative iti pot alunga rapid entuziasmul asa ca incearca sa ignori distragerea si traieste momentul.

Planurile pentru viitor sunt importante dar la fel de important este sa traim momentul , acum si aici , la maxim .Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close