Tu cat de mult te iubesti ?

Cu siguranta te-ai intrebat macar odata pana acum ce este dragostea.

Dar ai intrebat si in jurul tau ? De exemplu ai intrebat vreodata familia , prietenii sau colegii ce cred ei ca este dragostea ?

Daca ai face-o cel mai probabil ai afla ca fiecare dintre ei are o parere diferita despre dragoste.
Devine destul de greu sa definim dragostea atunci cand realizam ca este o emotie pe care o traim in foarte multe feluri si fiecare dintre noi o traim intr-un fel diferit fata de ceilalti.
Dar ce parere ai despre dragostea de sine  ? In zilele noastre de cele mai multe ori dragostea de sine este interpretata gresit ,termenul este folosit in asociere cu persoanele care sunt considerate narcisiste sau cu un ego-u prea mare dar si in cazul acestor persoane ne putem insela, poate fi doar o deghizare , o incercare de a contra balansa exact opusul sau de a incerca sa ascunda lipsa de siguranta si de apreciere de sine.Dragostea si acceptarea de sine reprezinta pace , liniste sufleteasca si stabilitate in sanatatea psihica si fizica.
Adevarata apreciere de sine nu reiese din comparatia dintre tine si ceilalti si nici din  comparatia dintre tine si propriile tale standarde ci mai de graba o vei descoperi atunci cand renunti la orice fel de judecata sau comparatie si te accepti asa cum esti.
Un sentiment de nu sunt indeajuns de bun/a poate aparea mereu cand te compari cu altii iar aceasta comparatie nu poate decat sa conduca la o debalansare intre inferioritate sau superioritate. Absolut toti suntem diferiti si intotdeauna vor fi cei care au mai mult sau mai putin asa ca incearca sa te concentrezi la tine , accepta-te asa cum esti si iubeste-te asa cum esti.Traind fiecare zi cu dragoste pentru tine te va ajuta sa iei decizii care reflecta mai bine ce este autentic pentru tine.

Tu ai putea sa spui ca te iubesti exact asa cum esti ? Te iubesti pe tine la fel de mult cat ii iubesti pe ceilalti ?
Incearca sa iti imaginezi ca urmeaza sa primesti oaspeti in casa ta. Ce le vei gati ? cat de mult te vei stradui ca masa sa arate bine ?  ce fel de vin vei cumpara ? ce fel de ingrediente vei folosi ?
Iar acum gandeste-te la exact acelasi scenariu numai ca de data aceasta vei gati doar pentru tine , vei gati la fel ? te vei stradui sa arate bine ? vei cumpara acelasi vin ? exista vre-o diferenta ? si daca da de ce ?
Cei mai multi oameni ofera foarte multa dragoste si atentie familiei , prietenilor sau chiar animalelor dar cati dintre ei isi ofera lor aceeasi atentie si aceeasi dragoste ?
Trateaza-te  pe tine cum i-ai trata pe ceilalti si cum ti-ai dori tu sa fii tratat/a, fii tu oaspetele de onoare din viata ta si in felul asta arata-le celorlalti cum ai vrea sa fii tu tratat/a si in acelasi timp iti vei dezvolta acea valoare de sine de care ai nevoie si daca crezi ca prin asta vei fi egoist/a intelege ca a te iubi pe tine nu inseamna egoism.
A-ti face timp pentru tine , a te rasfata sau aprecia pe tine insuti nu este egoism ci mai degraba este esential pentru ca tu sa fii cea mai sanatoasa , fericita si productiva versiune a ta.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close